fbpx

Gezamenlijk startontbijt in De Drie Gezusters

Groningse bedrijven verzamelen 10 maanden lang resultaten voor milieubewust ondernemen

De eerste 11 koploperbedrijven in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) schuiven dinsdagochtend 29 oktober aan voor een maatschappelijk verantwoord ‘startontbijt’. Koploper grand café de Drie Gezusters aan de Grote Markt verrast de deelnemers met een speciaal samengesteld menu. Wethouder Glimina Chakor van de gemeente Groningen verricht om 8.30 uur de feestelijke opening. De koplopers verbinden en verdiepen zich een jaar lang in het MVO en werpen een blik in de toekomst met het koploperteam.

Deelnemers

De Koplopergroep in Groningen bestaat uit de volgende deelnemers: Maripaan Groep (Jumbo supermarkten), Brandmore premiums en merchandise, Sushi restaurant IMONO, Alfa Accountants en Adviseurs, Hotel Prinsenhof, SKSG kinderopvang, Bax bierbrouwerij, Werken Metzorg, Albert Heijn Hoogkerk, Grand Café de Drie Gezusters en FC Groningen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Tijdens het project van ongeveer 10 maanden gaan de koplopers praktisch en strategisch aan de slag met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In inspirerende en ontspannen workshops delen de koplopers de resultaten van een grondige één op één doorlichting en van de milieubarometer. Deze inzichten vertalen ze naar duurzame ambities en actieplannen. De eindresultaten worden gecommuniceerd tijdens het Koplopersymposium, dat toegankelijk is voor een breed publiek. Ondernemers in de regio krijgen daardoor rechtstreeks toegang tot de opgedane kennis, innovaties en opbrengsten van de koploperbedrijven.

Dit Koploperproject wordt ondersteund en warm aanbevolen door de gemeente Groningen en de provincie Groningen. De uitvoering ligt bij het Koploperteam (Reina Boels van ReinAdvies, Jaap de Vries van DZyzzion en Ada Kruiter van CirculairActief) dat de bedrijven het komend jaar inhoudelijk ondersteunt en begeleidt.

Winsten en besparingen

Inmiddels zijn er al zo’n 100 bedrijven in de Provincie Groningen Koploper. De deelnemers zijn enthousiast over de behaalde winsten en besparingen dankzij de praktische tools, de meerwaarde die tussen partners ontstaat en de kapstok waarmee MVO in het DNA van het bedrijf is verankerd.

Wil je ook Koploper worden? Kijk voor meer informatie op de site: www.koploperproject-groningen.nl of vraag een gesprek aan via adakruiter@circulairactief.nl
koploper-flyer

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer