fbpx

Food Filmfestival on tour

Vrijdag 5 juni vindt de eerste editie van Food Filmfestival On Tour plaats in Het Paleis in Groningen. Thema: ‘Melk’. Samen met onze programmapartner de Vogelbescherming zal dit thema vanuit food, film en festival worden benaderd.

Sinds 1 april 2015 kent de Europese Unie geen melkquotum meer. Dat betekent dat boeren zoveel mogen produceren als ze zelf willen. Voorheen waren ze gebonden aan een maximum en daarmee was er van vrije marktwerking eigenlijk geen sprake. Maar nu wordt alles anders.

Wat gaat er gebeuren? Ondernemende boeren die kansen zien gaan meer koeien houden. Maar hoe? Worden ze met het oog op efficiëntie binnengehouden en gevoerd met machinaal gemaaid gras? Daalt de biodiversiteit in de Nederlandse weide naar een dieptepunt? Of krijgen innovatieve ondernemers in de sector eindelijk de kans om te laten zien dat ze meer kunnen produceren zonder het milieu meer te belasten? Hoe gaat de industrie hierop reageren? Krijgen we meer van hetzelfde of zal er meer diversiteit in melk komen? Wat gaat de Nederlandse consument hier van merken? Spannende tijden die een vinger aan de pols rechtvaardigen.

Tijdens het festival nemen we een moment om het Nederlandse kwaliteitsproduct ‘melk’ nader te onderzoeken. Want melk is niet vanzelfsprekend. Het komt in verschillende soorten, met verschillende smaken en van verschillende boeren. Dit doen we met The Moo Man , een film over een Britse melkveehouder en de bijzondere band die hij met zijn kudde koeien heeft, een talkshow waarin het onderwerp verder wordt uitgediept, een expositie, lekker lokaal eten en meer randprogrammering. De komende weken zullen we meer en meer bekend maken via de blog. Houd die dus goed in de gaten!

Meer info: www.foodfilmfestival.nl

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer