fbpx

Jubileumeditie FestiValderAa in 2021

Niemand had kunnen voorzien dat onze maatschappij zo ontwricht zou raken door een wereldwijd virus. De afgelopen tijd is het Aa-team van FestiValderAa nog hard bezig geweest met het organiseren van de feestelijke 10e editie van FestiValderAa. Echter met de berichtgeving van 23 maart werd het duidelijk dat deze editie op losse schroeven kwam te staan.

De voorbereidingen van het festival kunnen geen doorgang vinden zoals gebruikelijk rond deze tijd. Normaal zijn de vrijwilligers al keihard aan het werk om de aankleding van het festivalterrein er weer spik en span uit te laten zien, worden er al locatiebezoeken gepland, zijn gezelschappen druk aan het repeteren en ga zo maar door.

Gezondheid en veiligheid

De gezondheid en veiligheid van het vrijwilligers, makers, publiek, dorpsbewoners van Schipborg en het Aa-team staat altijd voorop. Om deze gezondheid en veiligheid te waarborgen is het niet mogelijk om de voorbereidingen van het festival op dit moment voort te zetten. Daarnaast zal het onzeker zijn hoe de komende maanden eruit gaan zien en in hoeverre wij ons als maatschappij weer vrij zullen kunnen bewegen. Dit maakt dat het voor de organisatie best spannend is om een festival te organiseren en veel mensen bij elkaar te brengen als dit nog niet overal weer mag en wellicht ook nog helemaal niet goed voelt.

Het eerste weekend van juli 2020 zou de 10e editie, en daarmee de extra feestelijke editie, van FestiValderAa plaatsvinden. Zoals het er nu uitziet, met de tijd waarover we na 1 juni beschikken, en de geluiden van gezelschappen en artiesten die niet kunnen repeteren of deze zomer geen voorstelling kunnen maken, kan de organisatie niet artistiek inhoudelijk het sprankelende feest wat bij een jubileumeditie hoort presenteren. En dat zou zonde zijn.

Verplaatsen

Met dit alles in het achterhoofd en het feit dat de komende maanden een onzekere tijd voor ons allen zal zijn, heeft FestiValderAa besloten om de jubileumeditie te verplaatsen naar volgend jaar. Gewoon weer het eerste weekend van juli, zoals jullie van ons gewend zijn. Met daarbij hopelijk allen in goede gezondheid.

Blijf gezond en tot de 10e editie die plaats zal vinden op 2, 3 & 4 juli 2021!

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer