fbpx

Evenementenlokatie EM2 geopend

Na maanden van hard werken is de ontmoetingsplek en podium voor cultuur de EM2 op het voormalig Suikerunie terrein zich nu klaar.

De basis voor de EM2 werd eerder al gelegd op de locatie van de EMG Faktors. In een voormalige graansilo aan het Eemskanaal werd binnen drie jaar een succesvol podium neergezet waar een breed scala aan activiteiten plaatsvond. Helaas werd het gebouw verkocht. Maar vanwege het succes van de EMG Faktors, het gemis van een goed alternatief in Groningen en gesterkt door het enthousiasme van de achterban zijn we een mooi en bruisend stukje Groningen gaan bouwen; EM2!

em2-1038x576

Op een prachtige locatie in Groningen is de laatste maanden hard gewerkt aan deze unieke venue. De EM2 wordt een ontmoetingsplek waar plaats is voor initiatief en experiment. Waar Stadjers meebeslissen en onderdeel uitmaken van de programmering. Een plek die aanvoelt als vakantie. Naast het culturele gedeelte biedt de locatie een ideale plek voor besloten feesten en partijen. De EM2 heeft de looks gekregen van een Amerikaanse ‘red barn’, een stoer en herkenbaar baken in de stad. Er is gebouwd volgens duurzame principes; na 14 jaar zal het geheel makkelijk kunnen worden afgebroken voor hergebruik. Dankzij een modulair systeem is de EM2 een voor het noorden unieke locatie met een zaal met capaciteit van 800 personen die beschikt over een uitzonderlijke goede akoestiek. Voor het interieur is gebruik gemaakt van recycle materialen met een industriële en ‘rock ’n roll’ touch. Kenners noemen het nu al het “Paradiso van het Noorden”.

De gemeente Groningen heeft voor de komende 14 jaar het voormalige Suikerunie terrein, ‘De Suiker’, beschikbaar gesteld voor vernieuwende projecten. Het in de luwte van de stad gelegen gebied is onderverdeeld in kavels waar initiatieven de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Zo zijn er projecten omtrent stadslandbouw, is er een hostel, zijn er verschillende werkplaatsen, een presentatie instelling en de beste elektronische muziek club van Nederland is er gevestigd.

Voor nieuwsgierigen is de EM2 tijdens Eurosonic Noorderslag geopend met een muzikaal programma.

// Woensdag 17 januari

✰ 21:00 – Punk’n Jazz Orchestra
Een swingende band die met een eigen geluid bigbandmuziek speelt van funk, punk, grunge tot jazz, niets is ze te dol. Denk aan Amy Winehouse meets Pearl Jam, Pharrel meers Bruno Mars maar ook Bob Mintzer en Thad Jones komen langs tijdens dit feestje.

// Donderdag 18 januari

✰ 20:30 – Harm’s Fork
Geweldige band rond orgelvirtuoos Harm Wierda, “Harms Fork”, met een unieke gospel voodoo-sound.

✰ 21:30 – DE KAT
Met hun mix van blues-, psychedelische rock-, en surfgeluid zullen ze je voorzichtig besluipen en als het moment daar is muzikaal hard toeslaan.

✰ 22:30 – The Rising Sun
Reggaeband The Rising Sun zal met hun zomerse klanken de temperatuur naar tropische waarden laten stijgen in de EM2! Naast een bak met warmte komt de band ook langs met een karrenvracht aan energie en good vibes.

// Vrijdag 19 januari

✰ 22:30 – Mr. Memoir (Thomas Dits)
Staat voor een eigen sound van dancehall&reggae fusion en optredens waarvan de vonken vanaf spatten. Wees niet verrast als je verrast wordt.
23:30uur- Grandpa Death Experience
Een spetterende rock formatie uit Amsterdam Ruigoord

✰ 23:15 – DJ Pjotr (from Hell)
Deze iconische DJ komt op de vrijdag het feest afsluiten met de meest waanzinnige rock ’n roll/soul/ en funkplaten.

GRATIS ENTREE !!

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer