fbpx

** Update ** De snackmuis van de Peperstraat

Op social media en diverse websites dook begin deze week een filmpje op van een muis die opgesloten zat in één van de snackvakken van automatiek MAX in de Peperstraat. Eigenaar Jan Hoeve is aangeslagen door het voorval en de stroom aan negatieve reacties die het zijn bedrijf online opleverde.

Snackbar Max is ruim 17 jaar gevestigd in de Peperstraat van Groningen. ‘’De automatiek wordt dagelijks gereinigd, alle producten komen uit vriezers, er wordt gewerkt met schoonmaaklijsten en we werken met afgesloten bakken’’ aldus Jan. Studenten & stadjers komen er al jaren in alle tevredenheid hun patatje oorlog bestellen of de bekende ‘Maxburgers’ uit de automatiek trekken, mede door de late openingstijden en kwaliteit.

Nu is er dus het online filmpje en ongeacht of de muis naar binnen heeft kunnen klimmen of dat hij er in is neergezet voor likes, voor de ondernemer is er geen enkel verweer mogelijk. Jan Hoeve baalt flink en heeft daarom de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en een externe ongediertebestrijder ingeschakeld voor een extra inspectie van zijn eigen bedrijf, om zo aan te geven dat hij niet twijfelt over zijn eigen hygiëne beleid. De automatiek-muur van ‘Max’ is daarom ook normaal geopend gebleven en bediend net als de afgelopen zeventien jaar het uitgaanspubliek ‘muisvrij’ van haar afterparty-snackjes.

**** Update ****
Naar aanleiding van het filmpje, waarvan herkomst en ontstaan onduidelijk zijn en de stortvloed aan reacties op social media die de video heeft opgeleverd, heeft Jan Hoeve van Snackbar ‘Max’ inmiddels een professionele ongediertebestrijder zijn bedrijf laten checken. De bevindingen van de bestrijdingsdienst rijmen niet met de reacties en het beeld dat wordt geschetst op social media.  Er zijn weliswaar enkele sporen van muizen gevonden in het magazijn en in een plafondholte, maar absoluut niet in het verkoopgedeelte van de zaak of in de automatiek. Hierop zijn lokdozen geplaatst om het geheel in kaart te brengen en om zo vast te stellen of er echt sprake is van muizenoverlast.

‘Max’ heeft inmiddels ook een extra controle  van de NVWA gekregen op eigen verzoek. De keuringsdienst constateerde een nette zaak, voorzien van alle gebruikelijke schoonmaaklijsten en uitgebreide controlelijsten. Na afloop van het bezoek zijn slechts enkele bouwkundige opmerkingen door de dienst geplaatst ter aanpassing, tezamen met drie opmerkingen/aandachtspunten ter verbetering. Deze punten worden op korte termijn verholpen en hebben geen enkele betrekking op de voedselveiligheid van de gast. Voor de puntjes op de i is een termijn van ruim 2 maanden afgesproken, geen ‘urgente’ situatieschets dus. al zal Snackbar Max direct aan de slag gaan met de verbeterpunten.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer