fbpx

Duits wijnenaanbod

Gevarieerd, kwalitatief en betaalbaar!

In Nederland denken veel mensen bij Duitse wijnen nog steeds aan goedkope, veel te zoete wijn. Inmiddels is deze fabel al lang achterhaald. Onze buren zijn al enige tijd producent van zeer kwalitatieve droge witte en prachtige rode wijnen. De variatie van verschillende bodem- en druifsoorten in de verschillende gebieden zorgt voor een rijke keus aan allerlei soorten wijn.

Uitzonderlijke prijs-kwaliteitsverhouding

Tegenwoordig verschijnen er steeds meer heerlijke, betaalbare Duitse wijnen met een uitzonderlijke prijs-kwaliteitsverhouding. Het zou mogelijk moeten zijn om deze kwaliteitswijnen per glas te kunnen bestellen, zelfs als een exclusievere schenkwijn!

Inheemse druifsoorten

Veel Duitse wijnmakers maken naast de inheemse druifsoorten, bijvoorbeeld de Riesling, Sylvaner, Spatburgunder en Dornfelder, ook de keuze voor de wat meer bekende druifsoorten zoals de Sauvignon Blanc en Merlot. Daarnaast besteden zij veel aandacht aan het suikergehalte van de druif, omdat deze waarde een belangrijke rol speelt in een extra kwaliteitssysteem in de wetgeving: de ‘Prädikatswein’.

Moderne vinificatietechnieken

Veel producenten en wijnboeren maken gebruik van moderne vinificatietechnieken, waardoor zij zelfs tijdens koelere en natte jaren in staat zijn om prettig drinkbare wijnen te maken. De wijnen uit Duitsland kenmerken zich dan ook minder als zwaar alcoholisch en juist meer als frisse, fruitige wijnen met een mooie zuurgraad en mineralen.

Zum Wohl !

Sanne Schilstra
Sales Manager Wijnhandel Dikkers Groningen

Sanne is jarenlang sommelier geweest in top horeca van noord Nederland, is horeca-expert en heeft een onmetelijke passie voor wijn en gastvrijheid. Sanne zal maandelijks een column schrijven voor Horeca Groningen.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer