fbpx

Chef’Special hoofdact Kadepop

Op zaterdag 22 september 2018 vindt de 7e editie van Kadepop festival plaats. Alweer de derde op het industriële Suikerunie-terrein in Groningen. Een editie die bijzonder wordt om twee redenen; in de eerste plaats omdat hij zal plaatsvinden rondom de splinternieuwe eigen MainStage van Kadepop (Stadslab), waaraan momenteel de allerlaatste hand wordt gelegd. In de tweede plaats omdat de line-up commissie erin geslaagd is, de populaire band Chef’Special naar het festival te halen.

Stadslab

Op het Suikerunie-terrein worden op dit moment de puntjes op de i gezet van het Stadslab. De officiële opening van het horeca gedeelte moet nog plaatsvinden, alle kantoren zijn inmiddels verhuurd. Door de grote gele deuren van het pand open te schuiven, ontstaat tijdens Kadepop een Mainstage dat plek zal bieden aan tenminste 5000 bezoekers. Zo’n ambitieus project vraagt om een programmering die zijn verwachtingen meer dan waarmaakt.

Na spectaculaire headliners als Kensington, Typhoon, Kraantje Pappie en De Staat, is Chef’Special wederom een boeking van formaat. Misschien wel de grootste band tot nu toe uit de afgelopen even jaar. Dit komt doordat eerdergenoemde vaak pas echt doorbraken in het jaar nadat ze op Kadepop hadden gestaan. Onder kenners staat Kadepop dan ook bekend als festival met een goede neus voor opkomend talent.

Amigo

Chef’Special heeft een uiterst succesvol jaar achter de rug. Het derde studio-album ‘Amigo’ werd onlangs bekroond met een Edison Award voor beste album in de categorie pop en als kers op de taart speelde de band recent in een volledig uitverkochte Ziggo Dome. De band uit Haarlem stond op alle grote festivals en scoorde hits met ‘Amigo’ en ‘Try Again’. Inmiddels is de nieuwe single ‘Nicotine’ veelvuldig op radio te horen. In maart is de band bezig aan een uitverkochte clubtour, om vervolgens hun opwachting te maken voor een druk festivalseizoen.

Tour

Op 22 maart staan de mannen in de Groningse Oosterpoort. Omdat deze show binnen een uur was uitverkocht, besloot men er nog een optreden aan vast te plakken. Ook voor deze tweede avond waren de kaarten binnen 24 uur niet meer te verkrijgen. Al het bovenstaande deed de line-up commissie van Kadepop besluiten om Groningen een unieke ‘openlucht ervaring’ te bezorgen met één van de beste Nederlandse bands van dit moment. Het optreden van Chef’Special op Kadepop wordt één van hun laatste concerten van het jaar en wordt gezien als afsluiting van de Amigo-tour.

Bij Kadepop spreekt men met trots over deze hoofdact. ‘Weliswaar een nationale band, maar met en flinke dosis internationale allure’, aldus festivalmanager Willem Straat.
‘En zoals ieder jaar, staan er ook komende editie weer bands van buiten de landsgrenzen op de time table die de moeite absoluut waard zijn.’

De volledige line-up van het festival zal naar verwachting in april worden bekendgemaakt.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer