fbpx

Bowlingcentrum Groningen is 50 jaar

Bowlingcentrum Groningen aan het Kattendiep bestaat dit jaar een halve eeuw. Op 30 maart wordt dit gevierd en is het dus feest.

In het pand aan het Kattendiep, waar voorheen Garage Century (VW) was gevestigd, kwam in 1968 één van de eerste bowlingcentra van Nederland. In het begin was Bowling Groningen onderdeel van Bowling Nederland N.V. Al gauw kwam er verschillende verenigingen bekend onder namen als Bowling Eagles, Bowling Pirates en Black Velvet. Sommige van de toenmalige leden bowlen nog steeds bij wat nu heet Bowling Vereniging Groningen.

Competities

Alle dagen van de week kan men er terecht. Er zijn diverse huiscompetities waar (horeca)bedrijven, vriendengroepen, studenten en families aan mee doen. Deze teams bowlen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks. De Bowlingvereniging bowlt elke dinsdag.

Bowling Groningen heeft voor groepen, zoals kinderfeestjes, schoolklassen en studenten speciale arrangementen. Een keer per maand is er Disco Bowling. Harde beats met goed geluid, sfeervolle lichteffecten en natuurlijk de gezelligheid maken het Disco Bowling tot een geslaagd uitje

Vele Groningers hebben hun kinderfeestje aan het Kattendiep gevierd. Later komen ze terug met hun kinderen of kleinkinderen om gezellig te bowlen. Studenten die er zijn geweest komen later terug met hun kinderen of vrijgezellenfeest. Mensen blijven terugkeren om recreatief te komen bowlen of sluiten zich aan bij een competitie.

Techniek

Het potloodje om de scores bij te houden is al lang verleden tijd. De scores worden nu met moderne computer gestuurde techniek bijgehouden. Afgelopen zomer is er een grote verbouwing geweest en er zijn 10 nieuwe bowlingbanen geplaatst.

Officieel bestaat Bowling Groningen 29 maart 2018 50 jaar. De 30e maart dit jaar (goede vrijdag) wordt er voor genodigden een groot feest georganiseerd.
Gedurende het jaar zullen verschillende acties worden georganiseerd, waardoor elke Groninger het jubileum mee kan vieren.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer