fbpx

Horeca bespaart 10 miljard liter drinkwater

Nederlandse Horeca bespaart gezamenlijk 10 miljard liter drinkwater.

Nederland staat alom bekend om alles wat met water te maken heeft: waterkering, watermanagement en waterbesparing. Water is natuurlijk belangrijk in de horeca maar water wordt schaars. Ook in de Horeca zijn Nederlandse innovaties te vinden die een waterbesparende oplossing bieden, zoals het AquaFox systeem.

Met dit systeem kan de waterkraan bij de spoelbak worden dichtgedraaid en wordt automatisch de juiste hoeveelheid water gedoseerd. AquaFox Nederland B.V. stelt dat een horecaondernemer gemiddeld 20.000 liter drinkwater per maand bespaart door gebruik van dit apparaat. Met ruim 4000 gebruikers in Nederland is er de afgelopen 12 jaar ruim 10 miljard liter water bespaard, genoeg om ruim 3 keer de Johan Cruijff ArenA tot de nok toe te vullen.

AquaFox Nederland is één van de bedrijven die een duurzame oplossing biedt voor de Horeca en zal aanwezig zijn op de Horecava. De Horecava is een innovatieve en inspirerende vakbeurs voor horecaprofessionals in de foodservice industrie. In 2020 bestaat de Horecava 64 jaar en wordt gehouden van 13 t/m 17 Januari in de RAI Amsterdam.

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt. Accepteren Lees meer