120.000 euro voor Nacht van de Fooi


De Nacht van de Fooi afgelopen zaterdag heeft 120.000 euro opgebracht, een recordbedrag.

In totaal deden 567 horecagelegenheden mee in Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Breda, Delft, Rotterdam, Utrecht, Enschede en Leeuwarden. Daar werd de fooi door de zaken afgestaan voor het goede doel. Impulsis verdubbelde het bedrag uiteindelijk tot 120.000 euro.

Activiteiten
In de steden werden ook diverse activiteiten gehouden om meer fooi op te halen. In Amsterdam waren er onder andere culturele activiteiten en een loterij; in Delft speelde het Glenn Weisz Orkest en in Enschede klonk Afrikaanse muziek.

Goede doel
Met de opbrengst worden acht projecten over de hele wereld gesteund. Eén van de projecten is het project voor educatieve wc's van stichting SNKP in Bolivia. Met de opgehaalde fooi wordt de aanleg van sanitaire voorzieningen en onderwijs over hygiëne, eigenwaarde en gezondheid bij scholen gerealiseerd.

Bewustmaking
Het doel van de Nacht van de Fooi is niet alleen zoveel mogelijk geld ophalen voor de projecten, maar ook het stappende publiek bewust maken van de noodzaak van ontwikkelingssamenwerking. Zodoende wordt een brug geslagen tussen plezier bij het uitgaan en werken aan een betere wereld.

Bron: https://www.horecaentree.nl

De Nacht van de Fooi heeft afgelopen zaterdag in Groningen 8500 euro opgeleverd.

Comments
Loading...