11e Nacht van de Fooi: wie doen er mee?

Op zaterdag 30 mei vindt de elfde editie van Nacht van de Fooi plaats. In 14 steden staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison.

De stichting Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat erop gericht is een brug te slaan
tussen het uitgaanspubliek in Nederland en kleinschalige en duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Het groeide uit van een lokaal initiatief in Groningen tot een landelijk
evenement in nu veertien steden. In 2015 zetten ruim 90 studenten in 14 steden zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groot succes te maken. Dit jaar zijn dat: Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen. Nacht van de Fooi wordt ondersteund door Impulsis, loket voor kleinschalige ontwikkelingssamenwerking. Impulsis zal het eindbedrag aan opgehaalde fooi net als voorgaande jaren verdubbelen.

Elk jaar gaat de opbrengst naar vijf geselecteerde ontwikkelingsprojecten. Afri-Can geeft straatjongeren in West Kenia een kans op een opleiding tot automonteur. AquaQuest zet zich in om de watervoorzieningen te verbeteren in west Oeganda. Stichting Geefeenkoe verbetert de leefomstandigheden van gezinnen met een kind met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Kirzigië. Dankzij dit project krijgen deze gezinnen een koe die die melk geeft en kalfjes voorbrengt. Knowledge for Children zet zich in om het onderwijs structureel op een hoger niveau te brengen in plattelandsgebieden in het noordwesten van Kameroen. Tot slot faciliteert Product of Prison (POP) trainingen in diverse beroepsvaardigheden aan (ex-)gevangenen in Oeganda.

Om alvast in de stemming te komen voor zaterdag 30 mei, organiseert Nacht van de Fooi Groningen op donderdag 07 mei vanaf 22.00 een pre-party in ’t Golden Fust. Van elk biertje gaat er 50 cent naar Nacht van de Fooi. Op zaterdag 30 mei zal er in samenwerking met de Drie Gezusters midden in de binnenstad een podium verzorgd worden, waar diverse bandjes en DJ’s zullen optreden. Daarnaast zullen er voor jong en oud de hele dag verschillende activiteiten georganiseerd worden.

Kijk voor meer informatie op www.nachtvandefooi.nl.

Comments
Loading...