Dinercafe Soestdijk

Dinercafe Soestdijk

Grote Kromme Elleboog 6, Groningen
Dinercafe Soestdijk
Grote Kromme Elleboog 6
9712 BK Groningen
Klik voor telefoonnummer
Stuur een bericht
Website
Openingstijden
Maandag
16.00 - 02.00
Dinsdag
16.00 - 02.00
Woensdag
16.00 - 02.00
Donderdag
16.00 - 02.00
Vrijdag
15.00 - 03.00
Zaterdag
15.00 - 03.00
Zondag
16.00 - 01.00
Dinercafe Soestdijk
Dinercafe Soestdijk
interieur soestdijk
Franse keukenHollandsInternationaalRegionaal
Honden toegestaanLive voetbalRolstoelvriendelijkTerrasWifi

Voor een koninklijke bediening

Vanaf 1992 bestaat Dinercafé Soestdijk, wat later werd uitgebreid met het aanpalende De Groene Draeck. Opgericht door Herman Ensing (van Het Golden Fust en De Wolthoorn). Sinds 1997 is JanBas van Aalderen degene die de hofhouding aanstuurt. Alles is een beetje in het teken van de royaliteit. Het kroontje boven het logo, het “koningsmaal” wat dagelijks wisselt, de hele inrichting met foto’s van het Koninklijk Huis, alles is in lijn met de naam Soestdijk.

Soestdijk, of “De Soest” zoals kenners het noemen, ligt aan de Grote Kromme Elleboog en is een begrip in Groningen en ver daarbuiten. Ooit stonden er twee prinsen achter de bar en vond prins Maurits hier zijn geliefde Marilene. Nog steeds is het een ontmoetingsplaats waar je mensen van allerlei achtergrond kunt tegenkomen en waar je je koning of koningin kunt voelen. Zij komen af op de gezelligheid en de sfeer, maar zeker ook op het heerlijke eten wat voor een bescheiden prijs te bestellen is. Naast het koningsmaal is er een keur aan andere vorstelijke maaltijden. Met frietjes die alleen al meer dan de moeite waard zijn. Er is een uitgebreide menukaart en ook een wijnkaart die er mag zijn. Voorgerechten, hoofdgerechten, desserts, vegetarisch, een balans menu voor verantwoord eten en uiteraard veel kleine snacks voor bij de borrel of het prinsheerlijke pilsje.

Elke dag te verkrijgen want het café is elke dag geopend. Veel klanten hebben hun “vaste dag” en het café is dan ook een ontmoetingspunt voor veel verschillende beroepsgroepen. Een mooie mix van leeftijden is eveneens een aantrekkelijk gegeven.

Achter in de zaak kun je doorlopen naar de Groene Draeck. Ook dezelfde gezelligheid loopt in elkaar over. De Groene Draeck is ook af te huren voor feestjes, borrels of bijeenkomsten. Zo’n 80 personen kunnen er hun draai vinden van zondag tot en met woensdag. Op andere dagen wordt het wat lastig, want dan is het meestal lekker druk.

De bediening is heel persoonlijk en wordt “de hofhouding” genoemd. Op een leitje staan de namen van degenen die op die avond de klanten bedienen. Ze zijn zonder uitzondering allemaal vrolijk, aardig en vooral bezig met de klanten om te zorgen dat die een leuke avond uit hebben.

Keuken: dagelijks van
17:00 – 22:00 uur

Meer informatie kunt u vinden op onze website!

« Terug naar alle informatie


Stuur een bericht

  • U wordt automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief van Horecagroningen.nl
Vacatures bij Dinercafe Soestdijk
Hofhouding gezocht

Soestdijk is op zoek naar twee vaste leden voor de Hofhouding. 32 - 38 uur per week.

CV naar janbas@cafesoestdijk.nl