De Brouwerij

De Brouwerij

Poelestraat 27, Groningen
De Brouwerij
Poelestraat 27
9711 PH Groningen
Klik voor telefoonnummer
Stuur een bericht
Website
Openingstijden
Maandag
vanaf 21:00
Dinsdag
vanaf 21:00
Woensdag
vanaf 21:00
Donderdag
vanaf 21:00
Vrijdag
vanaf 21:00
Zaterdag
vanaf 21:00
De Brouwerij
Honden toegestaanLive voetbalTerrasWifi

Na zeventien jaar trouwe dienst maken de neonletters van Ome Ko ruimte voor een nieuwe naam op de gevel: De Brouwerij. Het donkerbruine café in de Poelestraat van Groningen is bezig met vernieuwing naar een meer ruimtelijk, robuust maar toch warm en gezellig café. Eigenaar Jan Hoeve vertelt over zijn motivatie achter de verandering.

Het is al voorzichtig onder de aandacht gebracht via Facebook en wellicht is het enkele Ome Ko-bezoekers al opgevallen, maar het café gaat binnenkort verder onder een nieuwe naam. Het café, dat al sinds 1999 in de Poelestraat is gevestigd, gaat terug naar haar roots als stadsbrouwerij en trekt daarbij een nieuw jasje aan.

Veranderingen

Oud ambachtelijk doch industrieel, zoals eigenaar Jan Hoeve zelf zegt, terwijl hij doelt op elementen als koperen bierleidingen aan het plafond, vintage muurschilderingen, een ouderwetse brouwketel en lampen uit vroegere fabriekshallen en Poolse bunkers. Het café heeft een compleet nieuwe uitstraling van binnen. “Maar we blijven een bruin café,” noemt Hoeve, “daarom willen we de aandacht ook blijven leggen op de knusse en warme elementen.” Aspecten zoals het donkere hout en de sfeervolle kaarsen zullen blijven.
Ook de huisstijl gaat een nieuwe kant op met een strakke en toch warme uitstraling wat zelfs in het glaswerk verwerkt wordt. De brouwerijelementen zijn overal te herkennen; gasten van het mannelijk geslacht kunnen zo waar hun behoeftes kwijt in speciaal ontworpen urinoirs welke gemaakt zijn van bierfusten.

« Terug naar alle informatie


Stuur een bericht

  • U wordt automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief van Horecagroningen.nl
Vacatures bij De Brouwerij
Medewerker Terras / Bar

Café De Brouwerij en De Negende cirkel zijn op zoek naar versterkingen van haar team voor komend zomerseizoen.

Ben jij :
- minimaal 18 jaar
- beschikbaar voor minimaal 2 dagen/avonden per week
- in bezit van enige ervaring en/of leergierig
- weet je van aanpakken
- maar bovenal gezellig en heb je zin om ons leuke team te versterken?

Aarzel dan niet en stuur je sollicitatie naar:
info@cafedebrouwerij.com / info@negendecirkel.nl